Harmonie těla, emocí a myšlenek
Eliška Esthe Zdražilová
Hodně netradiční „krupicová kaše“, která je bezlepková, bez mléka i cukru. Jde vůbec o krupicovou kaši?? Tentokrát jsem neudělala test, že bych klasickou krupičku porovnávala s touto netradiční. Pravdou ale zůstává, že tato zcela odpovídá té, na kterou si pamatuji z dětství a měla jsem ji moc ráda. Roztékající se máslíčko (zde ghí) a hlavně hodně borůvek… hmmm, mňam. Pavlovův reflex zafungoval a tečou mi sliny 🙂 . Vyzkoušejte a uvidíte, co vám na ni řeknou vaše chuťové buňky.
Co budeme potřebovat:
Postup:
VARIANTY:
Jestliže nemáte rýži Arborio, tak můžete zkusit nějakou kulatozrnnou rýži, ale chuťový výsledek nezaručuji a také bude hodně záležet na kvalitě rýže.
Lze použít vodu místo rýžového mléka.
Pro jedince s alergií na kravské mléko nemusí být ghí vhodné, i když jde o 100 % tuk, tak v něm stopy po mléce zůstanou. Je tedy potřeba vyzkoušet, zda si ho jednou za čas mohou dopřát či nikoli. Ghí můžete nahradit mandlovým či slunečnicovým olejem za studena lisovaným. Samozřejmě výsledek bude chutnat jinak.
Osladit můžete různými sirupy, sladěnkou nebo i medem. Opět to zahýbe s chutí.
Na dochucení použijte – kvalitní kakao, vanilkový prášek, kůru z bio citrónu, pastu z mandlí nebo lískových oříšku.
Prostě si tu svoji „krupicovou kaši“ udělejte, tak jak ji máte nejraději a nezapomeňte použít kvalitní suroviny!
.
Dobrou chuť
Esthe
PS: Granko mezi ně opravdu nepatří 🙂