Harmonie těla, emocí a myšlenek

Eliška Esthe Zdražilová

Pečená červená řepa s „dipíkem“

Patříte mezi milovníky červené řepy? Ano? Tak jásejte. Mám tu pro vás úžasný recept na vyzkoušení. Ne? Nastal ten správný čas zapomenout na odpornou červenou řepu, kterou jste museli jíst ve školní jídelně, čas, kdy můžete změnit svůj pohled na tuto stále ještě opomíjenou zeleninu. Potřebujete ještě další impuls? Přečtěte si něco o přemíře jejích příznivých zdravotních účincích – třeba ZDE. Vařte s lehkostí, snadno a rychle.

Pečená červená řepa s dipíkem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg červené řepy
  • 5 celých stroužků česneku
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 5 snítek bylinek (tymián, rozmarýn) nebo provensálské koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1.  Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy. Oloupeme česnek a připravíme si zálivku z oleje, balzamikového octa, medu a soli.
  2. Do pekáčku (20 x 30 cm) dáme alobal a necháme si dostatečný přesah na závěrečné zabalení.
  3. Na alobal rozprostřeme řepu. Přidáme celé stroužky česneku, celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a přelijeme zálivkou.
  4. Překryjeme alobalem a strany dobře uzavřeme, aby z balíčku nemohla unikat pára.
  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut.

„Dipík“

Chuťový oblouk pečené červené řepy s dipíkem je nepřekonatelný. Máme ho rádi i k jiné pečené zelenině.

Co budeme potřebovat:

  • 6 lžic uvařené cizrny
  • 1 velká cibule
  • kvalitní olivový olej
  • 1 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 1 lžíce umeocta
  • sůl

Postup:

  1. Osmažíme cibulku na oleji se špetkou soli. Přidáme vařenou cizrnu a trochu podlijeme. Necháme prohřát, protože teplá cizrna se lépe rozmixuje dohladka.
  2. Obsah hrnce přelijeme do mixovací nádoby, přidáme tahini a umeocet. Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. V případě potřeby přidáme vodu, abychom získali příjemně dipíkovou konzistenci.
  3. Když dipík nenaředíte, tak ho můžete použít i jako pomazánku. Prostě hummus. 🙂

Pečená červená řepa s dipíkem

Dobrou chuť

 

Tagy:
Eliška Esthe Zdražilová

Je žena, která se zabydlela ve svém těle, posvátném chrámu, s láskou naplňuje jeho potřeby a přijímá všechny emoce a myšlenky, které se objeví. Ukazuje ženám, jak opět začít plně vnímat sami sebe, otevřít se hlubokým prožitkům a radovat se ze života.

Je autorkou e-booku o tom, jak nastolit ticho v hlavě 5 tipů jak lehce zastavit svou mysl. Do hluboké temnoty svého vnitřního světa se vydáte v e-booku 7 kroků k přijetí a propuštění bolesti. Díky online kurzu Královnou svých emocí získáte laskavější vztah sami k sobě.

Více si o Elišce přečtěte tady.

Komentáře
  • Vládněte svým emocím
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Hledáte cestu z bolesti a chcete navrátit radost do vašeho života?

    Stáhněte si e-book ZDARMA a obdržíte navigaci do své vlastní uzamčené 13. komnaty a také zpět.

  • Toužíte po tom, aby zavládlo ticho a klid ve vaší hlavě?

    Stáhněte si e-book ZDARMA a získáte tipy, jak uklidnit rozbouřené moře svých myšlenek do 1 minuty.