Harmonie těla, emocí a myšlenek

Eliška Esthe Zdražilová

Obyčejný okurkový salát – TO SNAD NE

I obyčejné věci můžeme připravit neobyčejně. Na běžném sladkokyselém nálevu mi vadí jeho složení sůl, cukr, ocet.

Začnu od konce. Lihový OCET se vyrábí většinou z destilovaného alkoholu, který se získává z žita, brambor či cukrové řepy. Je skvělý na úklid. Okna se díky němu lesknou. Vodní kámen z rychlovarné konvice zmizí. Jíst ho? Dám si v klidu třeba SAVO? Nechte mě chvíli přemýšlet. Jasně, že NE. Nejsem přece blázen.

O sněhově bílém cukru a jeho škodlivosti byly napsány už stohy papírů a všichni tušíme, že to NENÍ náš kamarád, tak to nebudu více rozmazávat. To, že se po něm kazí zuby je opravdu to nejmenší zlo.

Už Maruška věděla, že SŮL je nad zlato. Určitě však neměla namysli kamennou sůl obohacenou jódem a s protispékavou přísadou (E535). Nebezpečný je nedostatek jódu stejně jako jeho předávkování, které obecně hrozí u všech uměle přidávaných minerálů i vitamínů. Tělo si s tím neví rady. V lepším případě je bez užitku vyloučí, v horším si je někde uloží.

Nejlepší je podle mě sůl mořská (třeba tato). Hlavně by měla být zabudovaná, což znamená nasypaná do oleje na osmažení cibulky nebo minimálně 5-10 minut povařená v jídle.

Dosolovat jídlo na talíři je to nejhorší, co můžete svým ledvinám udělat.

Na dosolení či osolení salátu je vhodné použít UMEOCET či sójové omáčky Tamari a Shoyu (ty mi osobně moc nechutnají), kde je sůl již zabudovaná.

Obyčejný okurkový salát

Co budeme potřebovat:

  • 1 salátová okurka (nebo 5 větších nakládaček)
  • 1 lžíce umeocta (má slanou a kyselou chuť)
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce rýžového sirupu (nebo jiný chuťově neutrální sirup či třtinový cukr)
  • voda
  • mletý pepř BIO

Postup:

  1. Salátovou okurku umyjeme, oloupeme slupku a nastrouháme nahrubo nebo na kolečka.
  2. Připravíme si zálivku tak, že v čtvrtlitrovém hrnečku smícháme umeocet, balzamiko a rýžový sirup. Hrneček doplníme vodou po okraj.
  3. Nastrouhané okurky lehce popepříme a přelijeme zálivkou.
  4. Necháme alespoň hodinu uležet a prolnout chutě.

Miluji jednoduché věci, protože v jednoduchosti je KRÁSA.

Esthe

Eliška Esthe Zdražilová

Je žena, která se zabydlela ve svém těle, posvátném chrámu, s láskou naplňuje jeho potřeby a přijímá všechny emoce a myšlenky, které se objeví. Ukazuje ženám, jak opět začít plně vnímat sami sebe, otevřít se hlubokým prožitkům a radovat se ze života.

Je autorkou e-booku o tom, jak nastolit ticho v hlavě 5 tipů jak lehce zastavit svou mysl. Do hluboké temnoty svého vnitřního světa se vydáte v e-booku 7 kroků k přijetí a propuštění bolesti. Díky online kurzu Královnou svých emocí získáte laskavější vztah sami k sobě.

Více si o Elišce přečtěte tady.

Komentáře
  • Vládněte svým emocím
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Hledáte cestu z bolesti a chcete navrátit radost do vašeho života?

    Stáhněte si e-book ZDARMA a obdržíte navigaci do své vlastní uzamčené 13. komnaty a také zpět.

  • Toužíte po tom, aby zavládlo ticho a klid ve vaší hlavě?

    Stáhněte si e-book ZDARMA a získáte tipy, jak uklidnit rozbouřené moře svých myšlenek do 1 minuty.