Jahodová sezóna je stále v plném proudu. Po všech těch koktejlech, jahodových knedlících, jahodových bublaninách přišel čas vyzkoušet něco nového. Což takhle dát si pudink? Tento recept vznikl, když jsem objevila, jak luxusní je kombinace jahod a kokosu. Navíc jde o pudink zdravý, bez lepku, bez mléka a bez cukru.
Co budeme potřebovat:
cca 750 g jahod
cca 100 ml vody na podlití jahod
špetku soli
5 sušených vypeckovaných datlí
1/2 hrnku strouhaného kokosu BIO (BIO má výraznější kokosovou chuť)
2 hrnky teplé vody na výrobu kokosové mléka
8-10 lžic kukuřičného škrobu
2 lžíce agávového sirupu
Postup:
Do hrnce dáme jahody, datle a špetku soli, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut (kvůli datlím).
Mezitím si vyrobíme kokosové mléko. V mixéru mixujeme kokos s půl hrnkem vody asi 5 minut na nejvyšší otáčky. Postupně doléváme vodu a vždy chvíli mixujeme.
Z kokosového mléka odstraníme zbytky kokosu. Na cedník dáme plátýnko (velký kapesník) a přecedíme přes něj kokosové mléko. Na plátýnku zůstane kokosová drť a tu je potřeba pořádně vyždímat. Já ji zabalím do kapesníku tak, že se mi vytvoří takový měšec a ten kroucením utahuji co to jde, aby ani kapička nepřišla na zmar. Drť lze použít do sušenek, do buchty, při vaření rýže…
Scezené kokosové mléko nalijeme do půllitru (popřípadě dolijeme vodu, aby jsem měli půl litru tekutiny) a rozmícháme v něm kukuřičný škrob.
Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Do hrnce poté vlijeme směs kokosového mléka a škrobu a pořádně zamícháme metličkou. Jestliže máte v mléce nějaké hrudky ze škrobu, tak se právě tímto intenzivním mícháním rozmíchají.
Hrnec vrátíme zpět na plotýnku a za stálého míchání povaříme pudink ještě 5 minut.
Nyní pudink ochutnáme. Když nám přijde málo sladký, tak ho dosladíme agávovým sirupem. Hotový pudink vlijeme do mističek a zchladlý skladujeme v lednici max 2 dny.
Varianta pro líné kuchaře:
Můžete samozřejmě použít kokosové mléko v plechovce. Doporučovala bych si vybrat takové, které obsahuje jen kokosový extrakt a vodu (např. Alnatura z Dm). Takže jako vždy ČTĚTE ETIKETY. Plechovku dejte na několik minut do teplé vody, aby se rozpustil kokosový tuk a mohli jste mléko jen vylít 🙂 do nachytaného půllitru. Přilijte tolik vody, aby jste měli půl litru tekutiny. V té poté rozmíchejte škrob.
Jahody samy o sobě jsou rozvařené velmi rychle. Jestliže nemáte moc času, použijte na oslazení místo datlí nějaký chuťově neutrální sirup – rýžový, agávový. Když nemáte zrovna žádný sirup po ruce, můžete pudink osladit 2-4 lžícemi třtinového cukru podle vaší chuti.
Je žena, která se zabydlela ve svém těle, a tak s láskou naplňuje jeho potřeby. Přijímá všechny emoce a myšlenky, které se objeví. Ukazuje ženám, jak opět začít plně vnímat samy sebe a radovat se ze života.
Vaše osobní údaje (jméno, emailová adresa) jsou u mě v bezpečí a já, Eliška Zdražilová, IČ: 05375525, je budu na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy.
Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání e-booku a dalších newsletterů ode mě, které se budou týkat souvisejícího tématu.
Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném emailu.
Toužíte po tom, aby zavládlo ticho a klid ve vaší hlavě?
Stáhněte si e-book ZDARMA a získáte tipy, jak uklidnit rozbouřené moře svých myšlenek do 1 minuty.
Vaše osobní údaje (jméno, emailová adresa) jsou u mě v bezpečí a já, Eliška Zdražilová, IČ: 05375525, je budu na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy.
Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání e-booku a dalších newsletterů ode mě, které se budou týkat souvisejícího tématu.
Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném emailu.