Harmonie těla, emocí a myšlenek
Eliška Esthe Zdražilová
„Jo, to je TO skořicový. Nemáš ještě? Hmm… Ještě si můžu vzít?“ Takovou reakci srdíčka vzbuzují. Nejradši by nám je tatínek snědl všechny. Tak jsem se rozhodla s vámi podělit o recept. A jestli je nesnědli, leží v krabici dodnes. Vrrrz vrrzz… nebo už ne?
Část špadlové mouky můžete nahradit nějakou bezlepkovou – kukuřičnou, ovesnou atd. Jáhlová, rýžová či pohanková mi přijdou dost aromatické čili ovlivní chuť. Šla bych tak max do třetiny.
Místo třtinového cukru můžete použít xylitol nebo kokosový cukr.
Lze použít i jiný tuk – máslo, olivový olej z prvního lisování za studena nebo třeba kokosový olej.
Těsto se vám lepí na váleček? Trhá se? Stále podsypáváte a nepomáhá to? Několikrát se zhluboka nadechněte a vezměte si na pomoc pečící papír. Jeden dejte na vál na něj kus vychladlého těsta a navrch další pečící papír. Vyválejte tenkou placku, sundejte vrchní papír, vykrájejte tvary a zbytek těsta dejte do ledničky nebo mrazáku. Vezměte další kus vychladlého těsta a pokračujte..
S láskou
Esthe