Harmonie těla, emocí a myšlenek
Eliška Esthe Zdražilová
Nečekaně dobré cukroví zcela bez cukru oslazené sirupem, sušeným ovocem a medem. Vlašské ořechy mám moc ráda a navíc jsou prospěšné především pro srdce a mozek. Látky v nich obsažené snižují hladinu cholesterolu a triglyceridu v krvi, zabraňují vzniku sraženin v cévách a brzdí zánětlivé procesy, podílí se na stavbě nervové tkáně a na tvorbě protilátek, starají se o správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek atd. Nakonec můžeme jíst cukroví s pocitem, že děláme to nejlepší pro své zdraví 🙂 .
Lze použít i jiný tuk – máslo, olivový olej z prvního lisování za studena nebo třeba kokosový olej.
Ořechy jsem tentokrát namočila přes noc, vysušila v troubě, rozsekala v sekáčku, a pak jsem je teprve použila do těsta.
Dělám od oka, takže bohužel přesné poměry nemám. Rozpustím kakaové máslo ve vodní lázni, do něho jsem přidala lžíci medu a poté kakao. Dám lžíci kakaa zamíchám a nasypu další lžíci opět důkladně směs spojím. S přisypáváním kakaa pokračuju dokud výsledek nemá konzistenci rozpuštěné čokolády. Když to přeženu a poleva moc zhoustne přidám kousek kokosového oleje.
Pro děti bych ořechová kolečka nechala bez čokoládové polevy.
DOPORUČENÍ
Cukroví skladujte v lednici a brzy zkonzumujte, tak do týdne.
S láskou
Esthe