Harmonie těla, emocí a myšlenek

Eliška Esthe Zdražilová

Kynutý koláč se švestkami a drobenkou

Při sbírání spadaných švestek jsem dostala chuť na poctivý kynutý koláč se švestkami a drobenkou. Našla jsem recept a upravila jsem si ho podle svých představ. Vůně, která se záhy linula z trouby, byla skoro nadpozemská. Čekání na to než konečně vystydne bylo zas nekonečné. Poté už jen mizel a mizel. Moc všem chutnal i starší generaci 🙂 a to je bez cukru a bez mléka!

Kynutý koláč se švestkami a drobenkou

Co budeme potřebovat (na 2 koláče):

Na drobenku:

  • 3 dl rýžové mouky
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 1 vrchovatou lžíci kokosového oleje (nejraději mám Purity Vision z dm)

Postup:

  1. Uděláme si kvásek. Tři lžíce vlažného „mléka“ smícháme s 1 lžicí sirupu a 1 lžicí mouky. Do toho rozdrobíme droždí, zamícháme, posypeme lehce moukou a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 10 minut).
  2. Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se špetkou soli. Odměříme si 9 lžic rýžového sirupu.
  3. Pak do mísy nalijeme kvásek, olej (nebo rozpuštěné ghí), popř. vejce a vypracujeme těsto. Při zpracování těsta přidáváme vlažné „mléko“ postupně podle potřeby. Těsto by mělo být vláčné a nemělo by se chytat na stěny mísy.
  4. Těsto lehce pomoučníme, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  5. Teď je ta správná chvíle vypeckovat si švestky. Bude jich potřeba opravdu hodně. Na jeden koláč jsem srovnala talířek švestek a to měl pěkný kopeček.
  6. A také si připravit drobenku. Do misky nasypeme rýžovou mouku, přidáme kokosák a sirup a prostě to spojíme jako klasickou drobenku.
  7. Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné díly a na dva vymazané plechy uděláme koláče.
  8. Na ty nandáme švestky pěkně natěsno. Posypeme drobenkou a ještě třeba skořicí nebo mletým mákem.
  9. Než dáme krasavce do trouby potřeme okraje rozpuštěným ghí s trochou rumu (prostě jako od babičky 🙂 ).
  10. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova (asi 20 – 30 minut).
  11. Po vytažení z trouby koláč opět potřeme, aby byli okraje ještě křupavější a voňavější.
  12. To nejtěžší nakonec. Počkáme až koláče vystydnou.

Kynutý koláč se švestkami a drobenkou

Dobrou chuť

Musím vás ještě VAROVAT, jestliže použijete nějakou levnou variantu olivového oleje, může se to negativně odrazit na chuti (může to fakt hnusně smrdět). Když zrovna nejste olejový fanjšmekr, tak raději použijte obyčejné máslo. Stejně tak ovlivní chuť, jestliže použijete jiné rostlinné mléko nebo jiný sirup.

Esthe

Eliška Esthe Zdražilová

Je žena, která se zabydlela ve svém těle, posvátném chrámu, s láskou naplňuje jeho potřeby a přijímá všechny emoce a myšlenky, které se objeví. Ukazuje ženám, jak opět začít plně vnímat sami sebe, otevřít se hlubokým prožitkům a radovat se ze života.

Je autorkou e-booku o tom, jak nastolit ticho v hlavě 5 tipů jak lehce zastavit svou mysl. Do hluboké temnoty svého vnitřního světa se vydáte v e-booku 7 kroků k přijetí a propuštění bolesti. Díky online kurzu Královnou svých emocí získáte laskavější vztah sami k sobě.

Více si o Elišce přečtěte tady.

Komentáře
  • Vládněte svým emocím
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Hledáte cestu z bolesti a chcete navrátit radost do vašeho života?

    Stáhněte si e-book ZDARMA a obdržíte navigaci do své vlastní uzamčené 13. komnaty a také zpět.

  • Toužíte po tom, aby zavládlo ticho a klid ve vaší hlavě?

    Stáhněte si e-book ZDARMA a získáte tipy, jak uklidnit rozbouřené moře svých myšlenek do 1 minuty.